Følger interiør moten?

Square

Interiørtrender forandrer seg også med årene, selv om endringene ikke skjer like fort som innen moteindustrien. Men det er alltid nye farger og mønstre som dukker opp, og det er spennende å endre interiørdetaljene for å endre stemningen i hjemmet gjennom året og sesongene.

Følg moten ved å lese interiørblogger på nettet, eller bare gjennom å besøke interiørbutikker på nettet eller der du bor. Det er spesielt viktig å følge med på hvilke farger som gjelder for den aktuelle sesongen.

Rimelig oppgradering

En av fordelene med interiørtrender, er at du ofte ikke trenger å gjøre så store endringer for å følge moten. Det er ikke snakk om at du skal bytte ut møbler eller male veggene annet hvert år. Som regel er det nok å bytte ut duker, gardiner og puter. Dette er smådetaljer som er rimelige, og mange av dem kan brukes på nytt. Det gjelder for eksempel julegardiner, påskegardiner og blondegardiner. Disse holder seg i trendbildet lenge.

Kjøp et utvalg

Det er lurt å kjøpe mange putetrekk som passer til samme pute. Kjøp trekk i ulike farger og mønstre, slik at de raskt og enkelt kan byttes ut. Ved å endre farge på sofaputer og duker, kan du endre stemningen i rommet på få minutter. Stolputer og myke og deilige sitteputer er både moderne, og bidrar til å beskytte stolene mot slitasje. Skulle det komme søl på stolen, er det dessuten lett å vaske putene. Ha gjerne et utvalg av stolputer også, slik at de kan byttes samtidig med de andre putene og dukene.

Ensfarget eller mønstret?

Ensfargede puter og duker har den store fordelen at de kan brukes sammen med mønstret tapet eller gardiner med mønstre. Har du mønstrede puter, kan det være vanskelig å matche dem med resten av interiøret. Men dersom du har ensfargede vegger og gardiner, kan du fint slå til med mønstrede puter. Da bør i så fall alle putene matche, slik at det ikke blir mønsterkaos i rommet. Har du mange rom, kan du derimot bruke ulike mønstre i hvert rom, så hvis du elsker mønstre, kan du gjerne også kjøpe inn fargede puter. Du kan selvsagt også gå mot trenden og skape din personlige stil i hjemmet.

Lek med form og farger

Du kan også leke med formen og fasongen på putene dine. Runde puter kan kombineres med firkantede, og du kan selvsagt bruke runde stolputer på firkantede stolseter. Finner du puter i andre fasonger, for eksempel avlange eller trekantede puter, bør du absolutt kjøpe inn et par av dem og blande dem med de andre putene dine. Det er også mulig å blande ulike farger, enten ved å ha puter i ulike nyanser av samme farge, eller ved å velge puter i matchende eller kontrastfarger. En annen mulighet er å blande ensfargede puter med mønstrede, men da bør i hvert fall én av fargene matche.