Vinterens heteste tilbehør

Square

 

I vintermørket tones fargene ned, men det betyr ikke at stilen behøver å bli helt grå. Tilbehør som skjerf, luer, hansker, smykker og vesker er med på å fargelegge stilen, og er velkomne innslag i en lysfattig hverdag.

Et skjerf kan brukes på mange måter, og de kommer i flere fasonger. Akkurat denne sesongen skal de være på størrelse med pledd, slik at de kan brukes som nettopp dette på kontoret eller på kafé. Med en spenne forvandles skjerfet lett til en poncho, som er både varm og moteriktig. Akvamarin er en klar favoritt på fargefronten.

Hva med lodden krage i ull eller pels? Varme krager er ypperlige alternativer til skjerf, og fås kjøpt separat i flere farger, og med glitrende dekor. I motsetning til fastsydde krager, kan man her alternere, alt etter humøret.

Det er ingen hemmelighet at votter ofte er mye varmere enn hansker. Samtidig er det irriterende å ikke kunne bruke fingrene, særlig når man har telefon med touchskjerm. Med pop-top votter kan man enkelt frigjøre fingrene uten å måtte ta av votten. For de som foretrekker hansker, kan det være en idé å sjekke ut touch-handsker, som også fås i ull.

I år er det ullfilten som dominerer hodeplaggene. En lys beret gir stilen et romantisk og klassisk preg uten å være overdådig. For den vågale, er en burgunderrød hatt med stor brem et soleklart valg som neppe slår feil. Den yngre garden foretrekker som oftest luer. I år får luen gjerne være beige. Luene skal være litt store, med brett og aller helst heklet i store masker.