En verden av muligheter med redesign!

Square

Re-design er i vinden som aldri før. Hvis du ikke vet hva redesign er, så er det ganske enkelt å ta noe gammelt og lage noe nytt av det. Du kan redesigne klær, møbler, pyntegjenstander og smykker, bare for å nevne noe. Og mulighetene er veldig store, for gjennom å blande ulike elementer, kan du skape nye og spennende ting. Du kan ta gamle og umoderne ting og skape noe ultramoderne. Samtidig sparer du penger og du sparer miljøet. I stedet for å kjøpe nytt, kan du altså tenke nytt, og lage noe nytt av det gamle du allerede har. Når du velger re-design, får du dessuten noe unikt og personlig. Hvis du kjøper klær, kommer mange andre til å ha akkurat de samme klærne. Dersom du heller redesigner klær, kommer ingen til å ha et lignende plagg. Selv om to personer skulle prøve å redesigne det samme plagget, kommer de til å lage to forskjellige plagg av det.

Vær unik og moderne

Det er moderne å være unik, og skape sin personlige stil innen klær og tilbehør. Re-design er den perfekte måten å kle seg unikt. Du kan altså være både miljøvennlig og moteriktig på en gang, og samtidig sparer du penger. For å drive med re-design av klær trenger du en symaskin. Kjøp deg gjerne en bok om redesign, eller sjekk ut ulike nettsider for å få tips til hvordan du kan sy om gamle klær. Du kan gjerne øve deg litt før du prøver deg på avanserte plagg, men når du redesigner klær, er mange av sømmene sydd allerede. Derfor er det lettere å redesigne plagg enn å sy et plagg helt fra bunnen. Hvis du trenger en festkjole, kan du finne fram en gammel kjole og kombinere den med nye nytt. Del den i to, eller sy inn elementer fra et annet plagg. Det er bare fantasien som setter grenser, og du vil garantert ikke møte en annen kvinne som har den samme kjolen som deg. Du kan også redesigne tilbehør og smykker for å skape noe personlig.

Re-design i hjemmet

Det er også mye å spare på å re-designe ting i hjemmet. Gamle vaser og krukker kan bli nye med et strøk maling, eller ved å lime på noen glitrende steiner. Et strøk maling kan gjøre underverk for alt som kalles “umoderne”, for ofte er ting like fine, de har bare en farge som ikke er i motebildet. Andre møbler er ganske enkelt slitt. Hvis de er laget av tre, kan maling gjøre dem som nye igjen. Stoler og sofaer med trekk kan trekkes om. Pynteputer, gardiner og duker kan sys om for å bli moderne igjen. Slitte håndklær kan bli til vaskekluter eller støvkluter, eller du kan sette sammen mange lapper til et nytt håndkle. Du kan til og med lage leker, vesker eller julepynt av gamle plagg. Hvis tekstiler er for slitte til å sy om, kan du strimle dem opp og hekle en fillerye av strimlene. Det er faktisk mulig å gjenbruke plagg flere ganger før de blir helt ubrukelige.