Hva er en kapselgarderobe?

Square

For ganske mange mennesker, er dagens store uløste gåte hva de skal ha på seg. Med fast fashion på frammarsj, er det blitt vanlig for nesten alle å ha en fullstappet garderobe. Ulempen er at man ofte sliter med å bestemme seg for hva man skal ha på seg. I mer ekstreme tilfeller, har man kanskje en idé om antrekket, men klarer ikke å finne klesplaggene i et virrvarr av klær.

Å eie mange klesplagg ble en gang sett på som noe kun de rikeste i samfunnet kunne ta seg råd til. Moten var under lang tid i adelen og de øverste i samfunnets hender, og prinser, prinsesser og funksjonærer imponerte ofte med mange og overdådige antrekk. Pamp og prakt holdt seg aktuelt helt til begynnelsen av 1900-tallet, da Art Nouveau og nyklassisisme strippet idealene for gull og glitter, og valgte å verdsette det naturlige, klassiske og skjønne. Siden den gang og fram til våre dager har dette vært nøkkelen til en god stil.

Nyere undersøkelser har også vist at folk med god stil ofte har færre plagg i repertoaret enn det man først antok. Ironisk nok er det faktisk slik, at folk som gang på gang vinner kåringer over best kledde faktisk bruker de samme plaggene om og om igjen. Dette gjør at stilen deres blir gjenkjennelig og unik, og dermed er sjansen større for å bli et stilikon. Plagg med godt snitt og god kvalitet kan brukes i mange år, og dersom fargene ikke er for ekstreme, vil de kunne forbli tidløse til evig tid.

Å anlegge en kapselgarderobe er ikke synonymt med å kaste masse klær. Det kan sammenlignes med å skifte ut garderoben hver moteuke istedenfor å skifte mellom sommer- og vintergarderobe to ganger i året. De fleste har flere plagg enn de trenger, og ender opp med å bruke de samme favorittplaggene året rundt. Med kapselgarderoben kan man tilpasse det man har ettersom trendene skifter, og samtidig ha oversikt over hvilke plagg man sjelden eller aldri benytter seg av. Dersom man finner ut at man mangler et plagg, kan man gå på målrettet shopping og lete seg fram til et kvalitetsprodukt. Mindre hyppige innkjøp betyr at man kan ta seg råd til finere klær når man først er ute og handler, og kapselgarderoben sørger for at man er mer kritisk og sparer penger, uten å ofre hverken kvalitet, stil eller komfort.