Spar penger på klær

Square

Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Slik går et velkjent ordtak, og for de som bor i Norge gjør dette seg absolutt gjeldende. Med skiftende sesonger og utfordrende værforhold kommer behov for en velutstyrt garderobe, og med dette kommer selvfølgelig også innkjøp av sko og klær. Det er ikke alltid en billig affære.

Når det kommer til klær, er det ikke like viktig for alle mennesker å ha godt allværstøy. Kanskje holder det med en vinterjakke og en regnjakke, og budsjettet går heller til innkjøp av klær som er moteriktige og fra kjente klesmerker. Det lønner seg å ta seg godt ut, og derfor er det viktig at man passer på å holde stilen og alltid se velstelt ut. En slitt genser eller en flekkete skjorte kan gjøre større skade enn nødvendig på et jobbintervju. Og det er vel neppe noen som vil ta seg dårlig ut når de skal møte nye mennesker, som for eksempel kjærestens foreldre.

For mange er utfordringen nettopp å få råd til å holde garderoben slik man vil, med antrekk som er av god kvalitet og som passer til de fleste anledninger. Derfor har vi samlet noen gode råd til de som ønsker å holde den gode stilen uten å tømme lommeboken fullstendig.

Kvalitet over kvantitet

Akkurat som med sko, er det også viktig at klær er av god kvalitet. Billige klær i syntetiske stoffer kan ofte virke irriterende mot huden, og de kan også gå i stykker etter kort tids bruk. Dersom man velger klær av høy kvalitet og i naturlige fibre, vil man kunne bruke dem lenger, og dermed ikke behøve å kjøpe nye klær like ofte.

Handle på salg

Nye klær er ofte dyre å kjøpe, selv om man ofte finner dem i flere størrelser. Selv om det ofte kan være vanskelig å finne størrelsen når man handler på salg, er det mye penger å spare, og dermed kan man også kjøpe flere plagg, og fornye garderoben til større grad enn om man hadde kjøpt klærne tidligere på året. Styr unna de aller billigste, serieproduserte varene, og bruk god tid. Da vil man kunne finne kvalitetsplagg og ikke angre på at man bruke alt i den første butikken.

Brukt er billig

Ikke bare koster second-hand klær mindre enn nye klær, men ofte finner man kvalitetsplagg som ikke lenger er å finne på markedet. Før i tiden produserte man klær for at de skulle vare lenge, mens det i dag er mye større fokus på fast fashion.

Følg med i motebildet

Akkurat som historien, gjentar også moten seg. Dersom man følger med under moteukene, vil man kanskje oppdage at den gamle jakken fra nittitallet eller bestemors gamle skjerf er siste skrik akkurat denne sesongen.